HISTORIEK LEFFELOOP en JOGGINGCLUB MANDELDAL

De Leffeloop is een organisatie van Joggingclub Mandeldal uit Groot-Dentergem. Onze joggingclub voor recreatieve lopers is in februari 2008 ontstaan uit de vroegere Joggingclub Wakken, de organisator van de loopwedstrijd Dwars door Wakken. Na 13 succesvolle edities was de club toe aan een andere wedstrijdformule waar ook minder getrainde lopers niet met lege handen naar huis moesten.

Al snel kwam bij het bestuur van JCM het idee ter sprake om rondjes te lopen en zo telkens een flesje Leffe te verdienen. De keuze voor Leffe kwam niet als een verrassing, dit omdat menige trainingsavonden van onze club al vlug uitliepen op een Leffetraktaat.

Zodoende werd de allereerste Leffeloop georganiseerd in januari 2009, meteen een schot in de roos waar meer dan 500 lopers, joggers en wandelaars op afkwamen. Dankzij de gemoedelijke sfeer en gezellige winterse randanimatie steeg elk jaar het aantal deelnemers tot uiteindelijk boven de 1000 deelnemers. Een onvergetelijk editie was die van 2013 toen de Leffeloop in de sneeuw werd gelopen. En in 2015 liepen en wandelden maar liefst 1108 mensen mee op het parcours in Markegem.  Ook in 2016 waren er meer dan 1000 sportievelingen van de partij, en in 2017 waren ook bijna 1000 deelnemers.

Het bestuur van JCM hoopt dat de 10de editie van de Leffeloop terug een succes mag zijn, en vooral een prettige namiddag voor de deelnemers en supporters !

BESTUUR JOGGINGCLUB MANDELDAL

Sabbe Bart                                      voorzitterleffeloop organisatie

Vanneste Sophie                          secretaris

Nemegheer Nicole                       penningmeester

Verlinde Jan – Myny Yves – Dedeyne Mieke  – Defoer Jo – Vandewege Greta en Vermeulen Martine zorgen mee voor het  dagelijks bestuur van JCM en de praktische organisatie Leffeloop

 

Nieuwe leden, zowel geoefende als startende joggers zijn steeds welkom in onze club. Er wordt 2 x per week gelopen : op maandag om 18u30 lopen we 5km in rondjes aan de sporthal in Markegem en in het zomerseizoen in de Baliekouter in Wakken, en op donderdag om 19u lopen we een grotere toer van 10 km voor gevorderden.

Voor meer info contacteer Sophie Vanneste op vanneste.sophie@telenet.be of 056/611788